Ga mee op reis naar Georgië

georgie180808woensdag 20 februari 2013 21:36

In de zomer van 2014 organiseren Livingstone en PerspectieF samen een 15-daagse politieke reis naar Georgië. Georgië is een land dat tot voor kort nog echt een communistisch Sovjetland was. Verder is Georgië onder meer bekend van de oorlog in 2008 in Zuid-Ossetië en de rozenrevolutie na onregelmatigheden bij de verkiezingen in 2003. Deze reis zal draaien om gesprek, contact én ontmoeting.

Livingstone  organiseert werkvakanties waarin er een mooie balans is tussen een medemens praktisch helpen en elkaar ontmoeten. Hun missie is dat er zoveel mogelijk mensen een stuk bevlogenheid en verantwoordelijkheid voor de wereld wordt meegegeven. Dit sluit aan bij het motto van PerspectieF, oog voor de toekomst. Dit kan bewerkstelligd worden door een reis te organiseren waar diverse politieke aspecten op de voorgrond treden. Met leeftijdgenoten uit een ander land nadenken over wat hen drijft, wat hun dromen zijn en hoe zij de politiek zien zal een wederzijdse bemoediging zijn.

Er zal worden gesproken met jongeren in Georgië over hoe in Nederland en hoe daar politiek bedreven wordt. Deze reis zal een grote impact hebben op de deelnemers, zowel lokaal als de jongeren van PerspectieF. Een ieder zal een stuk persoonlijke en geestelijke groei meemaken, door de mooie combinatie van ontmoeting en samenwerking. Op het programma staan naast gesprekken met Georgische jongeren en politici ook een bezoek aan een lokale gevangenis rond het onderwerp mensenrechten, een bezoek aan een ziekenhuis rond het thema gezondheidszorg en een discussie over de scheiding van kerk en staat en de godsdienstvrijheid in Georgië met politici. Zo kun je ook goed de overeenkomsten en verschillen tussen Nederland en Georgië zien.

Om dit te realiseren moeten er natuurlijk genoeg deelnemers zijn en er zit uiteraard een financieel plaatje aan. Wat betreft de financiën wordt er gerekend op een eigen bijdrage van €700,-. Verder zal door de deelnemers sponsoring worden verlangd, de ervaring van Livingstone is dat deze geldinzameling en inspanning door deelnemers zeer goed realiseerbaar is. Daarnaast zullen PerspectieF en de ChristenUnie deze reis ook supporten.

Wil jij in jezelf investeren en de wereld ook oog voor de toekomst geven? Ga dan mee op reis!

Heb jij zin om mee te gaan naar Georgië? Mail dan je motivatie naar matthijs@perspectief.nu Dit kan tot en met 1 april, als uit deze aanmelding blijkt dat er voldoende animo is, zal de organisatie voor de reis worden opgezet.

« Terug

Reacties op 'Ga mee op reis naar Georgië'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari