Ga voor stevig begrotingsbeleid met oog voor de burgers!

Dijsselbloemmaandag 21 januari 2013 18:22

PerspectieF feliciteert minister Dijsselbloem met zijn verkiezing als voorzitter van de eurogroep. Naast het eventuele risico op beperktere onderhandelingsruimte voor Nederland biedt het voorzitterschap vooral veel kansen. Kansen voor Nederland om zich van haar constructieve kant te laten zien, en om de Nederlandse bevolking beter te informeren en te betrekken bij de besluitvorming over de eurocrisis. Kansen om een goede basis te leggen voor de toekomst, waarbij er verder wordt gekeken dan de volgende ronde noodmaatregelen.

Wij zijn dan ook blij met deze eer voor Nederland. In minister Dijsselbloem zal de eurogroep een zeer capabele voorzitter hebben, die voor rust en een duurzame uitweg uit de crisis kan zorgen. Wel roepen we hem op om zich echt in te zetten voor een stevige begrotingsdiscipline met duidelijke consequenties voor politici en landen die het niet zo nauw nemen met de Europese regels. Tegelijkertijd roepen we minister Dijsselbloem op om bij het zoeken naar een oplossing voor de eurocrisis steeds het belang van de burgers voor ogen te houden. Alleen wanneer de steun ook daadwerkelijk de burgers ten goede komt zal de sociale rust terugkeren in de zuidelijke eurolanden, en zal de EU toekomst hebben van blijvende vrede en stabiliteit.

Wat de PerspectieF betreft is Europa en de Europese samenwerking een zeer belangrijk onderwerp. Bovendien biedt deze samenwerking vele kansen en mogelijkheden om de christelijke idealen werkelijkheid te laten worden. Het is dan ook cruciaal dat er werk wordt gemaakt van de hervormingen van de bestuursstructuur, en het aanpakken van de werkelijke oorzaken van de crisis. Als jongeren vinden we het belangrijk dat er verder wordt gekeken dan de termijn van een paar maanden. Wij leveren dan ook graag een constructieve bijdrage aan het vormen van een duidelijke visie over de toekomst van de Europese samenwerking. Zonder een dergelijke visie wordt de EU een stuurloos schip wat van storm naar storm vaart, en raakt het ideaal van een positieve samenleving waarin vrede, stabiliteit en geloof in de toekomst heersen steeds verder uit het zicht.

Daarom is het van belang dat minister Dijsselbloem in zijn nieuwe functie als voorzitter van de eurogroep zich hard maakt voor duidelijke afspraken die ook worden nagekomen. Hij heeft bewezen zich te kunnen onderscheiden en is daarom ook door PerspectieF in 2007 tot 'Engel van het Jaar' verkozen. Hij zal moeten laten zien dat er mogelijkheden zijn voor Europa, dat Europa kan worden doorgegeven aan de jongeren en dat Europa zo oog voor de toekomst kan hebben.

« Terug

Reacties op 'Ga voor stevig begrotingsbeleid met oog voor de burgers!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari