De meest duurzame stem, is een stem op de ChristenUnie/SGP

donderdag 16 april 2009 22:57

Een lijst met 16 vragen kreeg ik ter voorbereiding op het interview met Jongeren Milieu Actief. Zij zetten zich in voor een beter milieu en maken een kieswijzer op duurzame thema's als klimaat en energie. Een paar weken geleden hebben ze een gesprek gehad met Hans Blokland (nu Europarlementariër voor ChristenUnie/SGP) over de afgelopen periode in het Europees Parlement en over wat hij heeft bereikt op deze thema's. Nu was het de beurt aan mij, en werd er een groot interview afgenomen voor de camera in de Prinsentuin in Groningen. Ik werd bevraagd op thema's als duurzaamheid, klimaat en energie. Wat de ambities zijn voor de ChristenUnie/SGP, maar ook hoe ik hier zelf in mijn dagelijks leven mee om ga.

Wij willen dat Europa het voortouw neemt als het gaat om het zoeken naar duurzame vormen van energieopwekking. Binnen Europa kunnen we mensen bij elkaar brengen en hun kennis gebruiken om duurzame energieoplossingen te vinden. Ook loopt in 2012 het Kyoto-verdrag af, dat is een wereldwijd klimaatverdrag. Wij ondersteunen de onderhandelingen voor een nieuw klimaatverdrag, en vinden dat de Europese Unie ook hierin een leidende rol mag spelen.

Op het punt van energie moeten we kijken naar duurzame oplossingen, maar tegelijk ook aandacht besteden aan energiebesparing. De bewustwording moet groeien dat we zelf meewerken aan de klimaatverandering en het energieprobleem, maar dat we ook zelf een bijdrage kunnen leveren aan de oplossingen!

Dit zijn onderwerpen die over landsgrenzen heen gaan. Als wij alleen in Nederland iets doen aan de klimaatveranderingen en luchtvervuiling, maar in de grote landen om ons heen niet, dan zal het uiteindelijk geen effect hebben. Daarom vinden wij dat we dat wereldwijd, maar ook binnen Europa moeten aanpakken.

Zelf probeer ik ook mijn steentje bij te dragen aan de oplossing voor het energievraagstuk.  Daarom heb ik in mijn huis ook allerlei energie- en waterbesparende maatregelen getroffen. Zo let ik er bijvoorbeeld op dat ik het water uit de kraan niet onnodig laat lopen en niet een volle ketel opzet als ik maar 1 kopje thee wil maken. Ook gebruik ik spaarlampen en heb ik folie achter de verwarming, zodat de warmte alleen maar mijn huis in straalt, en niet naar de muur toe. Ik zeg het dus niet alleen, maar doe het zelf ook!

Zie ook: www.kiesvoorklimaat.nl

 

 

« Terug

Reacties op 'De meest duurzame stem, is een stem op de ChristenUnie/SGP'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari