Kamer stemt in met motie OV-kaart voor minderjarige MBO'ers!

Motie Ed Ankerdinsdag 24 november 2009 19:21

Dinsdagmiddag heeft de Tweede Kamer met overgrote meerderheid ingestemd met een motie van Ed Anker (CU). Daarin stelt hij de reisbehoefte van 16- en 17-jarige MBO'ers aan de orde. In de motie verzoekt Anker de regering om de eerder geconstateerde uitvoeringsproblemen van de OV-kaart te onderzoeken. Tevens vraagt hij de regering om de reisbehoefte van 16- en 17-jarige MBO'ers in kaart te brengen en te onderzoeken op welke manier er een landelijke regeling voor deze groep MBO'ers kan komen.

PerspectieF is altijd een groot voorstander geweest van de OV-kaart voor de minderjarige MBO'ers. In juni organiseerden de twee werkgroepen Onderwijs en Ruimte & Mobiliteit een actie waarbij zij langs scholen gingen om het onderwerp aan te kaarten. Helemaal vreemd was dat het kabinet afgelopen jaar wel geld had inbegroot voor een OV-regeling, maar dit vanwege herprioritering niet aan dit doeleinde wilde uitgeven. PerspectieF is dan ook verheugd dat de Kamer deze motie heeft aangenomen en is benieuwd naar het antwoord van de regering op de gestelde vragen uit de motie.
 
Wil je ook meedenken over de toekomst van het onderwijs, jeugd en gezin? Neem dan contact op met Rienette Sytsma via onderwijs@perspectief.nu. Ben je geïnteresseerd in de vraagstukken rondom mobiliteit en ruimtelijke ordening? Stuur dan een mailtje naar Robert Heij via ruimte@perspectief.nu.

Hieronder is de tekst van de motie te vinden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Motie Ed Anker12,1 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Kamer stemt in met motie OV-kaart voor minderjarige MBO'ers!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari