Groningse PerspectieF-ers roeren zich weer met studiekring

gvpzaterdag 28 november 2009 14:41

Op woensdag 25 november was een tiental jongeren die betrokken zijn bij PerspectieF informeel bijeen in Groningen. Jolline Goossen en Jonathan van Tongeren, de nummers 4 en 5 op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de gemeenteraadsverkiezingen in die stad, hadden deze bijeenkomst belegd.

Ook Gideon den Hertog, die in 2006 kandidaat was voor de gemeenteraad en voorzitter van de toenmalige lokale afdeling, en Frits van der Heide, oud-bestuurslid van het Groninger Politiek Jongeren Kontakt, en raadslid Sander Huisman waren erbij.

Tijdens het samenzijn werd de oprichting van een studiekring aangekondigd. Die studiekring zal inzetten op de verdieping in het christelijk politiek gedachtegoed, door middel van studieavonden die in januari zullen starten met het boek Ongeloof en Revolutie van Guillaume Groen van Prinsterer. Jonathan van Tongeren en Maarten Klok zullen de studieavonden leiden.

Daarnaast werd er het idee geopperd een politiek caf te organiseren tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen, in samenwerking met diverse christelijke studentenverenigingen. Tot slot werd er nog direct een motie geschreven voor de landelijke ledenvergadering van PerspectieF van 27 november.

Wie mee wil doen met de studiekring kan mailen jonathan (at) groningen.christenunie.nl of bellen 06-43778884 zie ook http://groningen.christenunie.nl/jongeren

« Terug

Reacties op 'Groningse PerspectieF-ers roeren zich weer met studiekring'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari