Europa tussen identiteit en integratie

ECPYNlogo100bij100zaterdag 22 augustus 2009 15:09

Van 10 tot 15 augustus organiseerde het European Christian Political Youth Network haar zesde internationale zomer school. Acht PerspectieF-ers reisden af naar Risan, Montenegro om deel te nemen aan een programma met sprekers, workshops en excursies.

De zomer school had een gevarieerd programma, met veel sprekers en workshops. Onder andere Arben Malaj (voormalig minister van Financiën en huidig parlementslid in Albanië) was een van de sprekers. Hij hield een interessant verhaal over de kosten van de conflicten op de Balkan. Ook Stieneke van der Graaf (PerspectieF lid en lid van de provinciale staten van Groningen voor de ChristenUnie) was een van de sprekers, zij vertelde hoe je als jonge Christen politicus het verschil kunt maken.

Daarnaast waren er ook lezingen van Prof. Dr. Hans Renner (Tsjechisch/Nederlandse professor aan de Rijksuniversiteit Groningen – over Europese identiteit en integratie) en Leo van Doesburg (ECPM vertegenwoordiger in Oost-Europa – over of er wel een Europese identiteit bestaat).

Andere hoogtepunten van hat programma waren de excursie naar Lovćen nationaal park, Cetinje (voormalige hoofdstad van Montenegro) en Kotor aan de gelijknamige baai; en het parlement spel waarin de deelnemers aan de zomer school de Europese raad van ministers van buitenlandse zaken naspeelden in twee casussen: de onafhankelijkheid van Schotland en ruzie tussen Estland en Rusland.

Het leuke van de zomer school verder is het opdoen van nieuwe contacten en vriendschappen door de leuke, ontspannen sfeer en de vele mogelijkheden voor individuele ontmoeting. Meer informatie over de zomer school kun je hier  vinden, foto’s vind je hier

 

Wil je volgend jaar ook mee en/of ben je geïnteresseerd in de activiteiten van PerspectieF internationaal en/of ECPYN, neem dan contact op met de internationaal secretaris Auke Minnema via internationaal@perspectief.nu of 06 – 11 86 38 31.

« Terug

Reacties op 'Europa tussen identiteit en integratie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari