ChristenUnie-jongeren: “Religieuzen moeten tienden gaan besparen”

1010702.JPGmaandag 07 december 2009 19:18

Joden, christenen en moslims moeten de handen ineen slaan als het gaat om rentmeesterschap, dat stelt PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie. Daarom organiseren de jongeren op woensdag 9 december een tour langs een kerk, een synagoge en een moskee.

“Deze drie religies kennen allemaal een traditie in het geven van tienden. Het is nu tijd om als gelovige te stoppen met overconsumptie. Daarom willen we met alle religieuze mensen in Nederland samen tienden op engergie gaan besparen”, zegt IJmert Muilwijk voorzitter van PerspectieF.  Vanuit zowel de christelijke, als de joodse en islamitsche wereld krijgt PerspectieF medestand. Christelijke weerman Reinier van den Berg roept christenen op om hier aan mee te doen. Duurzaamheidsdeskundige en rabijn Soetendorp maakt zich in de joodse gemeenschap hard voor deze cultuurverandering en vanuit de moslimgemeenschap zet docent Őzcan Hidir van de Islamitsche Universiteit van Rotterdam zich hiervoor in. Om dit te onderstrepen maken op 9 december, de heren Hidir, Soetendorp en Van den Berg samen met de ChristenUnie-jongeren een tocht langs drie verschillende gebedshuizen. Daar wordt met gelovigen gekeken wat er door hen concreet gedaan kan worden aan het klimaatprobleem. De tour eindigt in Den Haag met de overhandiging van een door de heren ondertekend manifest aan ChristenUnie-Kamerlid Esmé Wiegman.

Programma:

   • 14.00 uur       Start tour bij Kloosterkerk, Lange Voorhout Den Haag, vervolgens worden er een moskee en een synagoge bezocht
   • 17.00 uur       Overhandigen manifest aan ChristenUnie-kamerlid Esme Wiegman in Tweede Kamer

   Wilt u zelf aanwezig zijn bij de tour ‘Geloof in Duurzaamheid’? Of bij de overhandiging van het manifest? Neem dan contact op met één van de onderstaande personen:

   Daan Weststrate, Bestuurslid Politiek, 06 1590 6935, politiek@perspectief.nu
   IJmert Muilwijk, voorzitter, 06 1590 6934

    Bij opgave wordt vervoer verzorgd.

    « Terug

    Reacties op 'ChristenUnie-jongeren: “Religieuzen moeten tienden gaan besparen”'

    Geen berichten gevonden

    Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

    Archief > 2009

    december

    november

    oktober

    september

    augustus

    juli

    juni

    mei

    april

    maart

    februari

    januari