Jongeren ChristenUnie lekken nota Prinsjesdag

tas mini-nota bannermaandag 14 september 2009 08:15

PerspectieF, ChristenUnie-jongeren heeft maandagochtend stukken gelekt die aankomende dinsdag tijdens prinsjesdag gepresenteerd worden. Het gaat om de zogenaamde mini-nota.

In deze nota worden de speerpunten van de jongeren voor het aankomende jaar onder de loep genomen. IJmert Muilwijk, voorzitter van PerspectieF, betreurt het lekken niet: “Bij het lekken van de miljoenennota zijn we niet betrokken geweest . Wij willen graag dat iedereen op de hoogte is van onze plannen en ideeën, daarom publiceren wij deze mini-nota” Bij de presentatie aan de ChristenUnie-fractie, aankomende dinsdag, komen de plannen niet tevoorschijn uit een koffertje, maar uit een oud lederen schooltas. Hiermee willen de jongeren aangeven dat er meer aandacht moet komen voor de toekomstige generaties en onderwijs.

In de mini-nota dringen de jongeren er op aan om winstpunten uit het coalitieakkoord, zoals het terugdringen van de koopzondagen, te verzilveren in het komende jaar. IJmert Muilwijk: “De economische crisis mag er niet toe leiden dat we alleen aan het ‘samen werken’ deel van het coalitieakkoord kijken en het ‘samenleven’ deel vergeten”. Zo dringt PerspectieF er bij de ChristenUnie fractie op aan om te strijden tegen de bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking.

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Mininota939,2 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Jongeren ChristenUnie lekken nota Prinsjesdag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari