Uitnodiging Tour 'Geloof in Duurzaamheid' op woensdag 9 december 2009

Glas-in-lood raam in de Pelgrimvaderskerkdinsdag 01 december 2009 19:10

Op woensdag 09 december 2009 zullen op initiatief van PerspectieF drie geloofsgemeenschappen de handen ineen slaan voor een beter klimaat. Gezamenlijk zullen de Christelijke gemeenschap, de Joodse gemeenschap en de Islamitische gemeenschap in de persoon van respectievelijk Dhr. Reinier van den Berg (RTL weerman en christen), Dhr. Awraham Soetendorp (Rabbijn en deskundig op dit gebied) en Dhr. Ózcan Hidir (docent Koran-Hadith en Vergelijkende Theologie aan de Islamitische Universiteit Rotterdam) hiervoor het initiatief nemen.

Wij willen je graag uitnodigen om op 9 december in Den Haag met ons mee te gaan langs drie belangrijke religieuze plaatsen. We starten om 14.00u bij de Kloosterkerk, Lange Voorhout in Den Haag. Achtereenvolgens willen wij een Moskee, een Synagoge en een Kerk bezoeken. Hier willen we kort met alle aanwezigen stilstaan bij het probleem van de klimaatverandering en de inzet van de betreffende geloofsgroep. Wat kunnen wij als gelovigen heel concreet bijdragen aan een beter klimaat?

Na dit bezoek aan de drie gebedshuizen zullen we om 17.00u ontvangen worden door een deel van de fractie van de ChristenUnie in de Tweede Kamer. Hier is op dit moment het Algemeen Overleg (AO) bezig over de klimaattop in Kopenhagen. Wij zullen hier ons gezamenlijke Manifest kunnen aanbieden aan Esmé Wiegman, kamerlid van de ChristenUnie.

Opgeven
Wil jij op woensdag 09 december met ons mee? Mail dan even naar Daan Weststrate om je op te geven of bel voor meer informatie!
M: 06-15906935
E: politiek@perspectief.nu

« Terug

Reacties op 'Uitnodiging Tour 'Geloof in Duurzaamheid' op woensdag 9 december 2009'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari