Liftend op Euro-verkiezingstour

verslag lifttourdonderdag 28 mei 2009 18:15

De jongerenorganisatie van de ChristenUnie, PerspectieF, is al liftend op verkiezingstour voor de aanstaande Europese Verkiezingen van 4 juni. Verschillende PerpectieF-leden liften donderdag en vrijdag naar steden in België, Frankrijk en Duitsland.

"Kandidaat europarlementariërs vangen elkaar momenteel de vliegen af over zaken die alleen van belang zijn voor Nederland. Met deze actie willen we laten zien dat veel regelgeving door Europa bepaald wordt en dat samenwerking op Europees niveau erg belangrijk is", aldus PerspectieF-voorzitter IJmert Muilwijk.
Muilwijk vertrok donderdagmorgen al liftend met een verslaggever van het ANP vanuit Nijmegen. Rond het middaguur was hij vier liften verder en in Utrecht aangekomen. "Ik heb bij een fervente D66'er in de auto gezeten, bij een SP'er en twee zwevende kiezers. Die twee zeiden nu wel voor ChristenUnie te gaan."

Onderweg gaan de Perspectievers in gesprek met automobilisten en vrachtwagenchauffeurs over wat Europa voor hen betekent. De dag begon donderdag in alle vroegte met een ontbijt waarbij de jongeren laten zien op welke manier Europa invloed heeft uitgeoefend op de producten die in de supermarkt liggen. Bij aankomst in de verschillende landen helpen de jongeren zusterorganisaties van de ChristenUnie bij hun campagne.

De foto’s die bij dit artikel zijn gebruikt zijn gemaakt door Anne Paul Roukema.

« Terug

Reacties op 'Liftend op Euro-verkiezingstour'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari