Werkgroep Ruimte & Mobiliteit presenteert OV-scripta aan Ernst Cramer

OV scripta cramerzaterdag 04 juli 2009 14:16

Vrijdag 3 juli heeft de werkgroep Ruimte & Mobiliteit haar scripta over het openbaar vervoer aangeboden aan Ernst Cramer, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. De laatste anderhalf jaar is de werkgroep bezig geweest om het OV onder de loep te nemen en een eigen visie over het onderwerp te vormen, hetgeen resulteerde in deze uitgebreide scripta.

Ernst Cramer was bijzonder enthousiast over het werk dat de werkgroep had verricht en wilde de toezegging doen scherp te kijken naar de aanbevelingen van PerspectieF. Ook Frank Visser, persoonlijk medewerker van Ernst Cramer reageerde verheugd op scripta, al waren er natuurlijk de kritische Haagse kanttekeningen. Pieter Grinwis, assistent van Tineke Huizinga (staatssecretaris van V&W) reageerde positief: “Mijn complimenten, jullie hebben er echt goed over nagedacht”.

De scripta behandelt allereerst de hoofdlijnen van de visie op het openbaar vervoer: de Bijbelse kernwoorden, beprijzing, OV-chipkaart, bestuurlijke verantwoordelijkheid, privatisering en als laatste de veiligheid. Vervolgens is in drie hoofdstukken de visie op het (groot)stedelijk vervoer, regionaal vervoer en lange afstandsvervoer verwoord.

Na het aanbieden van de scripta is er uitvoerig de tijd geweest om de scripta door te spreken met Frank en Pieter, waarbij zowel de positieve punten als verbeterpunten genoemd werden. Wat als erg positief werd ervaren was de brede visievorming op het onderwerp en de grote aandacht voor het regionale vervoer. Met opzet heeft de werkgroep de financiële kant buiten beschouwing gelaten; dit kan onderwerp zijn van een vervolgstudie.

Met het aanbieden van de scripta is het boek nog niet gesloten. De werkgroep gaat de komende tijd aan de slag met de scripta als basis. Er zal worden gekeken naar de politieke haalbaarheid van een aantal aspecten en mogelijkheden voor verdiepende studies.

Wil jij graag meedenken over het openbaar vervoer of andere facetten van mobiliteit? Of over thema’s als ruimtelijke ordening, huisvesting en waterbeheer? Stuur dan een mailtje naar ruimte@perspectief.nu en vergader eens een keertje mee om te kijken of de werkgroep iets voor jou is!


De overhandiging van de scripta aan Ernst Cramer.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Scripta Openbaar Vervoer843,2 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Werkgroep Ruimte & Mobiliteit presenteert OV-scripta aan Ernst Cramer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari