Verslag netwerkavond PerspectieF

leiderschapstrainingdinsdag 16 juni 2009 18:10

Afgelopen maandag heeft er een netwerkavond plaatsgevonden. Het netwerk is ontstaan door mensen die hebben deelgenomen aan de leiderschapstrainingen van PerspectieF. Het doel is om met elkaar te blijven bezinnen op hoe we bezig zijn en wat we nog kunnen leren. Op deze manier blijven de deelnemers betrokken bij PerspectieF.

IJmert Muilwijk heeft de avond met ons geopend. We hebben deze avond gesproken over de 7 eigenschappen van effectief leiderschap (van het boek “7 eigenschappen van effectief leiderschap, van Stephen R. Convey). De 7 eigenschappen van effectief leiderschap zijn:

1. wees pro-actief
2. begin met het einde voor ogen
3. belangrijke zaken eerst
4. denk in termen van win/win
5. probeer eerst te begrijpen… dan begrepen te worden
6. werk synergistisch
7. houd de zaag scherp: principes van evenwichtige zelfvernieuwing
 
We hebben de uitleg van deze punten op een cd beluisterd, en vervolgens per punt samen erover nagedacht en gepraat. Verassend hoeveel verschillende meningen, tips en handreikingen men kan geven bij een punt.
Het was een leerzame, maar ook gezellige avond, waarin we veel uitgewisseld hebben. Er was een open sfeer, waardoor iedereen de vrijheid had te zeggen wat hij/zij ervan vond. Kortom, weer een geslaagde netwerkavond.


Wil jij ook de leiderschapstraining volgen? Stuur dan nu alvast een mailtje naar intern@perspectief.nu In het najaar van 2009 wordt er waarschijnlijk weer gestart met deze training.

« Terug

Reacties op 'Verslag netwerkavond PerspectieF'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari