ChristenUnie-jongeren: OV-jaarkaart Mbo-studenten moet er komen

OV Chip kaart lezer 610x192_3woensdag 17 juni 2009 11:09

Afgelopen dinsdag bezetten verschillende jongerenorganisaties een school in Arnhem en roepen daarmee op om gereserveerd geld voor een OV-jaarkaart voor minderjarige Mbo'ers niet ergens anders aan te besteden. Ook PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie wil een OV-kaart voor alle Mbo-studenten. Daarom nodigen ze staatssecretaris Bijsterveld uit om aankomende donderdag mee te reizen met een door de jongeren georganiseerde busreis langs verschillende Mbo-scholen.

Tijdens de reis gaan de ChristenUnie-jongeren in gesprek met Mbo-studenten over een gratis OV-jaarkaart. “We delen OV-kaarten uit aan Mbo-studenten die gratis mee mogen in onze bus. De staatssecretaris mag ook mee, want het is tijd dat de zij zelf van de Mbo-studenten hoort hoe belangrijk het voor hen is om voor een betaalbare prijs te kunnen reizen.”, aldus IJmert Muilwijk, voorzitter van PerspectieF.


Het voorstel om de OV-kaart ook voor Mbo-studenten beschikbaar te maken, is ingediend door regeringspartij ChristenUnie. ChristenUnie kamerlid Ed Anker diende hiervoor een motie in. IJmert Muilwijk: “De Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie moet nu voet bij stuk te houden en zich niet af te laten schepen.”

 

Aanvulling:

Deze actie heeft in de media ook veel aandacht gekregen. Hieronder enkele links naar artikelen rondom deze actie. Hier dient overigens wel bij te worden opgemerkt dat PerspectieF niet actief betrokken is geweest bij de 'bezetting' (zie ook de brief aan staatssecretaris Bijsterveld) (red.)

 

 

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Brief Bijsterveld67,5 kBapplication/msworddownload

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-jongeren: OV-jaarkaart Mbo-studenten moet er komen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari