Ronny Naftaniel bij PerspectieF

ronnynaftanielzaterdag 06 juni 2009 12:00

Wie heeft recht op Israel? Dat was de hamvraag die Ronny Naftaniël, directeur van het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël, stelde tijdens de Algemene Ledenvergadering van PerspectieF. Kan je het land zomaar aan Israël geven, of mogen de Palestijnen ook een stuk van het land? Hierover sprak Ronny met leden van PerspectieF die met scherpe vragen uit de zaal het tot een interactieve presentatie brachten.

In 20 minuten probeerde hij de situatie in Israël uit een te zetten. Lastig, want zo makkelijk is het probleem niet. Ronny Naftaniël pleit voor een twee-staten oplossing. Zowel de Joden als de Palestijnen hebben recht op een stuk land, de vraag is alleen: waar moet de grens komen te liggen? Dus wie heeft recht op wat?

Ook sprak hij over Barack Obama, die momenteel bezig is met de kwestie Israël. Obama is ook voor een twee-staten oplossing, maar op één punt is Ronny het niet met hem eens. Obama wil namelijk Iran niet al te hard aanpakken, hoewel zij toch de grootste bedreiging vormen voor Israël. Ook Europa pakt Iran al jaren te soft aan volgens Ronny.

Op een vraag uit de zaal over wat de rol van Nederland in het conflict moest zijn zei hij dat die rol puur bemiddelend moest zijn. “Nederland moet zich niet bemoeien met allerlei details Dat kunnen de Joden en Palestijnen wel onderling uitmaken”.

PerspectieF gaat de komende tijd ook aan de slag met de Israel kwestie. Interesse om mee te denken? Mail dan even politiekbuitenland@perspectief.nu

Aansluitend aan de ALV werd er door PerspectieF een barbecue georganiseerd op het parkeerterrein van het partijbureau. Iedereen vond het zeer geslaagd, eten en drinken was er in overvloed, kortom, voor herhaling vatbaar. Barbecue jij de volgende keer ook mee? Word lid!

« Terug

Reacties op 'Ronny Naftaniel bij PerspectieF'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari