The day before

woensdag 03 juni 2009 09:35

Vandaag heb ik alles wat in mijn vermogen lag ingezet om op de dag voor de verkiezingen nog zoveel mogelijk kiezers te overtuigen van het belang hun stem uit te brengen op de lijst van de ChristenUnie/SGP.

Vanmorgen begonnen in de Statenzaal van het provinciehuis in Groningen. Ik had een vergadering van de commissie Welzijn, cultuur en sociaal beleid, waar ik als Statenlid deel van uit maak. Daar kwam het voorstel aan de orde het Nedersaksisch als regionale taal op een hoger plan te brengen onder het Europees Handvest voor regionale talen. Ook het Gronings valt hieronder, net als de streektalen uit Drenthe, Overijssel en een gedeelte van Gelderland. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt duidelijk te maken dat dit een heel mooi voorbeeld is van hoe je als regio je eigenheid kunt blijven houden, ook al maak je deel uit van het grotere Europa. Europa wil zelfs de regionale identiteit versterken!
Aansluitend nam ik deel aan een radiodebat op RTV Noord, met CDA, VVD en SP.  Met daarin een korte terugblik op de afgelopen weken campagne, het meest opvallende  ‘Europese’ nieuws en natuurlijk de speerpunten waarop wij ons in Europa willen inzetten.  Een rechtvaardig en duurzaam Europa.
Direct na de uitzending m’n spullen thuis afgeleverd, nog wat flyers door brievenbussen in de buurt gedaan en op het nippertje de trein naar Den Haag gehaald. Onderweg een telefonisch interview voor een radio-uitzending over  fraudebestrijding in de Europese Unie. Ook een van onze speerpunten. Het was een diepte-interview. De journaliste vroeg behoorlijk door, maar gelukkig heb ik goed naar voren kunnen brengen hoe wij de komende jaren de fraudebestrijding willen aanpakken: het Europese fraudebestrijdingsorgaan OLAF moet onafhankelijk worden van de Europese Commissie, de regelgeving moet minder ingewikkeld waardoor fouten kunnen worden voorkomen, en de Lidstaten moeten jaarlijks een verklaring afleggen voor het door hen gevoerde beleid en de bestedingen van Europese fondsen in hun land.  
 In Den Haag heb ik de uitslagen van de scholierenverkiezingen bijgewoond. Daar bleek de ChristenUnie/SGP consistent te zijn gebleven met behoud van zetels ten opzichte van de scholierenverkiezingen in 2004. Ik hoop dat ook de uitslag van morgen positief voor ons zal uitpakken, dat we onze zetels in het Parlement mogen behouden, en er wellicht eentje bij mogen krijgen. We hopen erop! Na afloop leuke gesprekken gehad met scholieren die zich bijzonder aangesproken voelden door de boodschap van de ChristenUnie/SGP.
Deze laatste campagnedag heb ik afgesloten met de aanwezigheid bij het NOS lijsttrekkersdebat vanuit het Haagse stadhuis.
Een intensieve campagnedag, en ik heb er van genoten! Nu afwachten hoe het morgen zal gaan.

Stieneke van der Graaf
Nr. 7 kandidatenlijst ChristenUnie/SGP

« Terug

Reacties op 'The day before'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari