PerspectieF om de tafel met Ruud Lubbers en Tariq Ramadan

logo-nachtvandevrede-webwoensdag 23 september 2009 15:40

Maandag 21 september werd in Amsterdam de door IKV Pax Christi georganiseerde Nacht van de Vrede gehouden. Dit is de afsluiting van de internationaal door de VN uitgeroepen Dag van de Vrede. Deze keer stond de avond in het teken van polarisering binnen de Nederlandse samenleving. Een onderdeel van de Nacht van de Vrede was de Suikerfeestmaaltijd, die geopend werd door voormalig premier Ruud Lubbers en de Islamoloog Tariq Ramadan. Tijdens zijn toespraak riep Tariq Ramadan op om vooral naar de verbindende overeenkomsten tussen de verschillende godsdiensten te kijken. Zo neemt het opkomen voor de zwakkeren in de samenleving in alle grote godsdiensten een centrale plaats in.

Vervolgens werd er aan de verschillende tafels verder gediscussieerd over diverse stellingen. PerspectieF was op uitnodiging ook met twee vertegenwoordigers aanwezig en kon aanschuiven bij de tafel met Ruud Lubbers en Tariq Ramadan. In de discussie werd ingegaan op vragen zoals hoe tegen immigranten en asielzoekers wordt opgekeken, welke ruimte godsdienstige scholen moeten kunnen krijgen in hun uitingen en de samenhang tussen integratie en geweldpleging.

Andere onderdelen tijdens de Nacht van de Vrede gingen bijvoorbeeld in op de bijdrage die jongeren kunnen leveren aan de vrede en de rol die internet voor het vredesactivisme kan spelen. Ook was er een netwerkcafé met de mogelijkheid om diverse professionals uit het veld te spreken. Met muziek was daarnaast tevens voor de nodige afwisseling gezorgd.

Vind je het ook leuk om mee te denken over onderwerpen zoals internationale samenwerking en vrede? De werkgroepen van PerspectieF bieden hiervoor de mogelijkheid. Stuur voor meer informatie een mailtje naar
politiekbuitenland@perspectief.nu .

« Terug

Reacties op 'PerspectieF om de tafel met Ruud Lubbers en Tariq Ramadan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari