Congres ECPM Bern

ecpm bernwoensdag 17 juni 2009 10:41

Op donderdag 11 en vrijdag 12 juni werd in het Zwitserse Bern het vijfde congres van de European Christian Political Movement (ECPM) gehouden. Dit is samenwerkingsverband van partijen die net als de ChristenUnie hun politieke visie baseren op de christelijke idealen. In de jongerentak die European Christian Political Youth Network (ECPYN) heet is PerspectieF zelf ook actief. PerspectieF was dan ook met een afvaardiging bij het congres in Bern aanwezig.

Op het congres was er volop aandacht voor belangrijke politieke onderwerpen zoals de kredietcrisis. Sprekers als Dr. Bob Goudzwaard en Prof. Emile Vanbeckevoort uit België betoogden dat de wereld tot nu toe te weinig oog heeft voor de daadwerkelijke oorzaken van de kredietcrisis. In de ontstane discussies over de oorzaken en hoe een nieuwe crisis voorkomen kan worden zouden christelijke politici een sterkere rol moeten spelen. Christelijke waarden bieden bijvoorbeeld geen ruimte voor een te sterke hebzucht naar winst en beloningen.

Dr. Andreas Walker uit Zwitserland ging in op de uitdagingen waarvoor de christelijke politiek staat. Christenen moeten volgens hem hun verantwoordelijkheid nemen en zich via de politiek inzetten voor de door God gegeven Bijbelse idealen. God verwacht een actieve opstelling. Op de tweede dag was er de ledenvergadering van de European Christian Political Movement. Hier werden diverse nieuwe leden verwelkomt en was er bijvoorbeeld aandacht voor de uitgangspunten die aan de basis dienen te liggen van een Europese christelijke politiek en een visie op het gezinsbeleid.

Naast de lezingen en discussies waren er tevens excursies, zoals een bezoek aan het nationale parlement van Zwitserland. Hier hebben wij ook een gesprek gevoerd met een parlementslid van een Zwitserse christelijke partij die deelneemt aan de European Christian Political Movement. Tijdens het congres was er ook alle gelegenheid voor het voeren van goede gesprekken met de diverse deelnemers. Voor PerspectieF bood dit ook weer de kans op leuke contacten op te doen en om de bestaande contacten warm te houden. Dit is essentieel voor bijvoorbeeld het organiseren van succesvolle activiteiten zoals de onlangs gehouden lifttour door Europa als actie voor de Europese verkiezingen.

« Terug

Reacties op 'Congres ECPM Bern'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari