PerspectieF organiseert Political Youth Session op het World Congress of Families (WCOF)

World congress of familieswoensdag 12 augustus 2009 14:25

PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, heeft op maandagavond 10 augustus jl. een bijdrage geleverd aan het World Congress of Families (WCOF) wat dit jaar voor de vijfde keer wordt gehouden. Dit jaar is Nederland met Amsterdam de gastheer.
Het hoofdthema van dit congres was 'Gezin: Meer dan de som der delen'.

Met een presentatie van de regiomanager van een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) uit Zeeland en een debat met vertegenwoordigers van alle verschillende politieke jongerenorganisaties (PJO's) hebben wij ingespeeld op het derde deelthema van dit congres: Welke uitdagingen en ontwikkelingen staat het gezin te wachten en hoe kunnen we daarmee omgaan?

Krijn Hamelink heeft als regiomanager ervaring met het werk van een CJG en heeft in zijn presentatie verteld hoe een centrum nu is opgezet, wat de voordelen zijn en wat de procedure van werken is. Na zijn presentatie is er nog gediscussieerd met dhr. Hamelink en het publiek; Hot-items waren voornamelijk de vragen wat de bevoegdheden zijn van een CJG als het gaat om advisering en beslissingen.
Na de presentatie is er nog wat op informele manier met elkaar gesproken over de medische database: biedt dit nu voordelen of zitten er ook haken en ogen aan.
Onder de aanwezigen waren personen uit Australie, Slowakije, Verenigde Staten en Mexico.
 
Wil jij de political youth session nog eens terugkijken op het WCOF?
 

Wil je reageren?
E: politiek@perspectief.nu

« Terug

Reacties op 'PerspectieF organiseert Political Youth Session op het World Congress of Families (WCOF)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari