Debat jeugd en gezin

World congress of familiesvrijdag 31 juli 2009 13:28

Op maandagavond 10 augustus zal door PerspectieF tijdens het World Congress of Families V in Amsterdam een debatavond verzorgd worden over het thema jeugd en gezin. Het World Congress of Families is een internationale organisatie die aandacht vraagt voor het belang van gezinnen in de samenleving. Deze zomer is het congres in Nederland en zal het van 10 tot en met 12 augustus in de Amsterdam RAI worden gehouden.

De debatavond gaat over de behoeften van moderne gezinnen. Gezinnen hebben te maken met problemen zoals hoge financiële lasten, een gebrek aan ondersteunende faciliteiten in de buurt en een te grote afstand tussen de behoeften van de gezinnen en het beleid. De uitdaging in elk land ter wereld is hoe de gezinnen daadwerkelijk in hun behoeften kunnen worden voorzien.

 

In Nederland is als een oplossing bedacht om de Centra voor Jeugd en Gezin op te zetten. Hier kunnen mensen met al hun vragen en problemen over jeugd en gezinnen terecht. Maar is dit een oplossing waar het gezin echt centraal staat en wat kunnen we internationaal gezien van elkaar leren? Dreigt daarnaast de privacy van gezinnen niet in gevaar te komen als de overheid een actief gezinsbeleid voert?

De discussie tijdens het debat zal zich focussen op deze vragen. Vertegenwoordigers van Nederlandse politieke jongerenorganisaties waaronder natuurlijk PerspectieF zullen ook actief het debat aangaan.

De debatavond van 10 augustus begint om 19:30 uur en duurt ongeveer tot 21:30 uur. Het debat zal gehouden worden in zaal L van het congrescentrum van de Amsterdam RAI. Het is mogelijk om de debatavond los van de rest van het congres apart te bezoeken. Toegang tot de debatavond kost 5 Euro en kan ter plekke aan de organisatie van het World Congress of Families betaald worden.

Meer informatie over het hele World Congress of Families V is te vinden op www.worldcongress.nl. Voor vragen kan je mailen naar Niels Kruithof via politiekbuitenland@perspectief.nu.

 

« Terug

Reacties op 'Debat jeugd en gezin'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari