Reis naar Suriname

Suriname.pngdonderdag 15 oktober 2009 18:30

Op donderdag 13 oktober reist Anneloes Kelder van de commissie internationaal namens PerspectieF samen met vier jongeren van andere politieke jongerenorganisaties af naar Paramaribo, Suriname. In het kader van het Young NIMD gaat de delegatie daar trainingen geven en deelnemen aan een jongerendebat. Hieronder zal ze meer over deze reis vertellen.

Het Young NIMD is de jongeren organisatie van het NIMD. Dit staat voor het Netherlands Institute for Multiparty Democracy. In het Young NIMD zijn bijna alle verschillende politieke jongerenorganisaties vertegenwoordigd. Het doel van het instituut is het bevorderen van meerpartijen democratie. Voor ons als Nederlanders is deze manier van democratie heel gewoon, maar in veel andere landen is dit niet zo. Het Young NIMD richt zich met name op jongerenparticipatie. In Nederland hebben bijna alle partijen apart georganiseerde jongeren. Met al deze ervaring kunnen we als Nederlandse jongeren veel betekenen voor politiek actieve jongeren in andere landen. Tegelijk kunnen wij ook weer leren van de jongeren in anderen landen.

Tijdens onze reis naar Suriname gaan we mee doen aan een door de UTSN gesubsidieerd project ‘Denki, Taki, Du’. Onze delegatie is in twee groepen gesplitst die op twee verschillende dagen zullen aankomen en vertrekken. Op donderdag vertrek ik samen twee jongeren van het JOVD en Dwars naar Paramaribo om daar in het eerste weekend trainingen te geven over public speaking: debatteren en campagnevoeren. Op zaterdag komt de tweede groep met iemand van de Jonge Socialisten en de Jonge Democraten om samen met ons de trainingen te verzorgen. Vervolgens zullen we aan het begin van de week een debat hebben met de Surinaamse jongeren die aan het project mee doen over de relatie tussen Suriname en Nederland. Ook zullen we aan het eind van de week de delegatie van Nederlandse fractievoorzitters die tevens in Suriname zijn ontmoetten om verslag te doen van de resultaten van ons debat. Aan het eind van de week staat er nog een congres op het programma, maar daar zal alleen de laatste groep aan mee doen.

Hopelijk heb ik de mogelijkheid om tijdens de reis een blog bij te houden en jullie om de hoogte te houden van wat ik mee maak in Suriname. Anders zal ik in ieder geval jullie achteraf laten weten wat ik heb meegemaakt. Ik ben erg benieuwd naar de uitkomsten!

Wil je meer weten over de buitenlandse activiteiten van PerspectieF of wil je zelf acties worden? Stuur dan een mailtje naar Niels Kruithof, politiekbuitenland@perspectief.nu.

 


« Terug

Reacties op 'Reis naar Suriname'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari