PerspectieF debatteert met CDJA en SGPJ over beginselen

standaardmaandag 04 mei 2009 17:20

Afgelopen zaterdag presenteerde de SGP jongeren een nieuw boekje met kernideeën. Ook PerspectieF is druk bezig met een herbezinning op de kern van christelijke politiek. Tijd voor een pittig debat. Wat zijn nu echt de verschillen?

Zowel PerspectieF, SGPJ als het CDJA nemen het woord van God als uitgangspunt. Toch hebben we verschillende standpunten in de praktijk. Hoe kan dat? Uit het debat kwam naar voren dat de ruimte die je laat voor niet-Christenen cruciaal is. Stel je voor dat de ChristenUnie 2/3 van de zetels zou hebben. Dan nog zou er geen Christelijke overheersing zijn waar geen ruimte is voor anders gelovige wat betreft PerspectieF voorzitter IJmert Muilwijk. De SGPJ staat hier anders in. Hoewel het woord theocratie vermeden wordt liet de scheidend voorzitter Jan Kloosterman weten dat er in de publieke ruimte grenzen gesteld moeten worden aan anders gelovigen.

PerspectieF zal na blijven denken over de kern van christelijke politiek. Als je ook interesse hebt in het nadenken over de beginselen van christelijke politiek kun je een mailtje sturen naar politiek@perspectief.nu

Dan gaan we samen denken aan de toekomst van de ChristenUnie.


Het Nederlands Dagblad en Reformatorisch Dagblad legden verslag van het debat tussen PerspectieF, SGPJ en het CDJA:

« Terug

Reacties op 'PerspectieF debatteert met CDJA en SGPJ over beginselen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari